Vaarklaar voor een fantastisch vaarseizoen!

Wobbe ligt weer op z’n plek in Grouw, na de winterstop in een loods vlak in de buurt. Onderhoud is gedaan, de boel is afgesopt en alles ligt weer op de juiste plaats. Klaar voor een fantastisch vaarseizoen!

Bij de schoonmaak en onderhoud aan de vloerdelen kwamen we het handschrift tegen van de scheepstimmerman die de vloer in de kajuit heeft gemaakt (zie foto). Er staat te lezen: 1050 No: 3 en dat sluit aan bij de gegevens die de Doerakclub heeft van alle bouwnummers en het werfplaatje van Wobbe. De boot is uit 1972 met bouwnummer 1050069, de derde uit een reeks van vier. Daarna viel het doek voor de Eista-werf.

Als je onder vloeren kijkt of bakskisten uitdiept is dat op een oude Doerak een kleine reis in de tijd. Dat handschrift van die timmerman is bijna 50 jaar geleden gezet op een plaat Bruynzeel watervast verlijmd multiplex. Op een ander vloerdeel staat het stempel van Bruynzeel als teken van kwaliteit.

Wobbe ligt klaar voor veel vaarplezier. De kalender ligt nog open, vooral voor watersporters die niet afhankelijk zijn van de schoolvakanties. Maar, ook dit seizoen geldt: wees er op tijd bij. Kijk bij reserveren.

Dit vind je misschien ook leuk...