Doerak Wobbe: motorboot Wobbe te huur in Friesland

Motorboot Wobbe te huur in Friesland voor een ideale vakantie op het water! Wobbe is een motorboot van Nederlandse makelij met een stoer en eigenzinnig uiterlijk. Van dit type van 10,50 m. lengte zijn in de jaren ‘70 van de vorige eeuw slechts 4 gebouwd en dat maakt de boot bijzonder. De Doerak is graag gezien en staat bekend om zijn binnenruimte, bedieningsgemak, koersvastheid en no-nonsense uitstraling. Op de website Doerakclub.nl is meer te lezen over de Doerak en de Eista-werf waar honderden Doeraks zijn gebouwd. Bekijk hier de originele presentatie van de eerste 1050 AK.

Waarom zou je Wobbe huren bij ons?

Onze Wobbe is een gezellige, zeer complete en goed varende boot. Het is geen kale boot zoals de meeste huurboten. Er is veel aandacht aan de sfeer aan boord besteed en dat merk je gelijk zodra je aan boord stapt. Bekijk de interieur foto’s.

De Doerak 1050 is een zeer ruim schip, geschikt voor 2-6 personen met een ruime salon en een achterkajuit. De afsluitbare salon heeft voorin een vast tweepersoonsbed (140 x 200 cm. met topper), twee ruime banken die ook als slaapplaatsen kunnen dienen, een keuken en een (elektrisch) toilet (géén toiletpapier doorspoelen, maar in afvalbakje) met wasgelegenheid. De achterkajuit heeft twee eenpersoonsbedden (80×200 cm.), ook weer met comfortabele toppers.

Het gezellige interieur van de zeer compleet uitgeruste Doerak Wobbe

De stahoogte in het interieur bedraagt bijna 2 m. (stuurhut 2.05 m.) en daarom is Wobbe ook voor wat langere mensen (zoals wijzelf) een comfortabel schip.

Wobbe is makkelijk te varen

Wobbe is zeer stabiel, heeft een lage afstap en door zijn lage doorvaarthoogte (2,50 m.) en geringe diepgang (0.95 m) een enorm ruim vaargebied. Manoeuvreren gaat eenvoudig dankzij de sterke VETUS DEUTZ 85 pk. sterke motor en de elektrische boegschroef. Aanmeren hoeft dan ook geen probleem te zijn. De bijboot kan in de davits gehesen worden en dat vergroot nog eens het gemak in jachthavens en bij bruggen en sluizen.

Wobbe is een gezellige boot ingericht voor vaarplezier, maar ook voor een regenachtige dag is er genoeg te doen aan boord. Er zijn bordspellen, boeken, vishengel en lectuur. Bij een wat koudere dag kun je de dieselkachel aanzetten. Met mooi weer kan de cabriokap over de stuurhut eenvoudig weggenomen worden. Vergeet ook niet de Hifi met Bluetooth streaming.

Mocht je het leuk vinden om een bijboot mee te nemen dan kun je die tegen meerprijs huren. Het is een rubberboot van 2,70 m. lengte die voorzien kan worden van een 3 pk buitenboordmotor, geschikt voor max. 3 personen. De boot hangt in de davits en de buitenboord kan aan de reling gehangen worden. Klik hier om te boeken!

Doerak Wobbe: vaarbewijs niet nodig

Vaarbewijs niet nodig, wél ervaring!

Een vaarbewijs is voor Wobbe niet nodig. Maar aantoonbare kennis en ervaring is wel een vereiste. Mocht je hierover twijfelen dan helpen wij je graag. Bovendien zorgen we voor instructie bij overdracht van de boot en gaan we samen een stukje varen.

Het vaargebied voor Wobbe: binnenwateren van Friesland, Groningen, Drenthe en Overijssel, de Randmeren, exclusief IJsselmeer, Markermeer en de Wadden.

Motorboot Wobbe te huur in Friesland voor de ideale vakantie op het water. Vanaf de ligplaats in Leeuwarden liggen alle Friese meren onder handbereik, maar zijn ook vaartochten naar de Weerribben of de Randmeren goed mogelijk in een vakantie. Wilt u nog verder weg..? Vraag ons naar de mogelijkheden.